Artă. Educație. Viziune. Curajul de a fi tu însuți.

Două traiectorii ce au luat un singur nume sub denumirea de ANCHE Studio. Suflete însetate de cunoaștere și de educare continuă ce au decis ca pasiunea lor, nu de mult ascunsă dar care data încă din copilările să prindă viață. Vă invităm să vă relaxați ca într-o duminică creativă de Mai și să fiți părtași la hibridizarea ei în ceea ce reprezintă astăzi ANCHE Studio (DIMANCHE, traducere fr.: duminică;).

Gradul de atenție acordat artei precum și greutatea intregrării acesteia în viața de zi cu zi ne-a oferit imboldul necesar de a lansa proiectul ANCHE Studio.

Care este scopul nostru?

Luând în considerare că este greu de argumentat faptul că arta și educația conlucrează prin însăși natura lor, ne dorim prin intermediul creațiilor noastre și a serviciilor pe care le oferim să valorificăm potențialele beneficii ale punerii lor împreună.

În acest context, ne-am gândit care ar fi cel mai rapid, trendy și educațional mod pentru a efectua un prim pas în procesul de educare al consumatorului final. Am creionat o imagine de ansamblu, am studiat cum piața în genere atât în Romania cât și la nivel mondial se raportează la arte și educație, precum și la modul de colaborare între cele două.

Premisa de la care am pornit cu acest proiect a fost că, la fel cum o educație efectuată de un profesionist are o valoare inestimabilă pentru utilizatorul final, la fel și arta dezvoltată prin intermediul oamenilor pasionați și a profesioniștilor în domeniu are o influență net superioară atunci când se menține o strânsă legătură între cele două, artă și educație.

Scopul nostru principal este de a „forma ochiul” utilizatorului final în aș canaliza atenția către educația prin artă, de a adăuga un plus valoare artei, de a-i arăta utilizatorului că un obiect efectuat manual poate fi folosit în nenumărate moduri și că acel obiect oferă o alură aparte spațiului unde își desfășoară activitățile sau locuiește.

Care sunt valorile noastre?

Autenticitatea – societatea în care trăim preia tot mai multe valori de la persoanele pe care le urmăresc din „New media” și împrumută subconștient setul de valori pe care aceștia îl promovează sau pe care îl consideră eficient la momentul respectiv fără a se întreba dacă acest lucru este ceea ce își doresc cu adevărat sau dacă este eficient pentru a sprijini dezvoltarea sa personală. Noi, acordăm o atenție deosebită propriei identități și de aceea suntem fermi convinși că arta poate contribui nu numai în a oferi un aspect îmbunătățit unei locuințe, la însușirea de noi cunoștințe sau depinderea de noi aptitudini ci și alte beneficii generate pe diferite paliere cum ar fi cel emoțional sau social.

Creșterea și dezvoltarea – credem cu tărie că, calitatea educației este influențată de capacitatea de inovare și de transpunere în viața de zi cu zi a ideilor și a creativității. Cum dezvoltarea și educarea prin intermediul artei este încă prematur integrată în sistemul de învățământ românesc ne-am gândit să stimulăm crearea unor cursuri tematice din artă plastică și artă tridimensională cu ajutorul cărora să urmărim utilizarea artei atât în scop terapeutic dar și facilitarea accesului la produse culturale a unor categorii cât mai largi de public.

Creativitatea – ai încredere în potențialul tău și urmează-ți visele analizându-ți viața privind imaginea de ansamblu. Fiind creativ  obții rezultate originale și valoroase estetic. Trebuie să luăm seamă dacă educația de care avem parte asigură, printre altele deschiderea către cunoaștere, cultivare și recunoaștere a valorilor individuale și artistice.

Fii parte din poveste.